lauantai 17. syyskuuta 2016

Jumala meni haastattelemaan ateistia töihin

. Lauantaiaamuna peräkammarin ateisti herää helvetinmoisessa krapulassa tervehtien aamulla parasta ystäväänsä, seinällä roikkuvaa veristä häränpäätä joka on neljä kuukautta sitten teurastettu. Tämän jälkeen tämä paatunut synninorja aloittaa yleissivistävän Hesarin lukemisen luomuvihreän teekupin äärellä. Juuri kun tämä moraaliton paskiainen on päässyt murehtimasta sitä kuinka paha ja iljettävä hän onkaan ilman Jumaluskoa soi ovikello kuin merkkinä taivaasta. 

Koska tämä runkkari on tyhmempi ja huonompi ihminen kuin uskovaiset luulee tämä että kyseessä on irstaiden sivarikaverien vitsikäs ele ostaa toissa vuoden synttärilahja. Odottaen itsevarmasti 45-vuotiasta Suohirviötä ja Barbara Bibolärsdottiria strippaamaan hän on juonekkaasti keksinyt vastavedon. Myöhempien aikojen tulevaksi harmikseen ateisti ei tajua ettei tajua ja laittaa siteen luottavaisesti silmilleen ja kädet ojennettuina kovaäänisesti huutaa: Tulkaa sisään nyt pidetään hauskaa! No tämän jälkeen ryntää lauma uskovaisia 33 m2 kokoiseen yksiöönsä pyhät kirjat ja suitsukemaljakot sekä rukousmyllyt kolisten käännyttämään ateistia.  

Paikalla on siis 1) hengenvaarallisessa tilanteessa oleva verensiirron tarpeessa oleva Jehovantodistaja joka ei uskonsa tähden saa verensiirtoa, 2) 17½ vuotta uskontonsa tähden aamukahvin puutteessa ollut Mormoni, 3) Helluntailainen jonka oikea silmä ja on sokeutunut ja oikeakäsi halvaantunut joka saa katsoa pornoa Vuorisaarnan sääntöjen mukaisesti (Viettelevä oikeakäsi tai silmä on poistettava), 4) Hindu joka on maailman suurimman ja vapaimman demokratian onnellisin paskiainen, kastiton kivenpyörittäjä Antisisyfos joka onnistui pääsemään hyvinvointivaltio Suomeen vain koska häntä tarpeeksi sattui vituttamaan, niin kuin Kaikki onnistuu kelle tahansa jos vain oikein haluaa kirja The Secret opettaa, 5) Islaminuskoinen joka oli Ramadanin sääntöjen mukaan oikeutettu antamaan lahjuksen yhteisen hyvän eteen paastoamattomuudestaan. Näin ollen hän uhrasi menneenä kesänä aatteen puolesta täysin profeetta Muhammedin 600-luvulla tarkoittaman nykypäivään suhteutetun määrän viljaa köyhien hyväksi 6) ja Buddhalainen josta voi olla vallalla mielikuva että kaikki on ihanaa jälleensyntymää ja elämänkiertoa eikä ikuista rankaisua maanpäällä tehdyistä synneistä ole olemassa vaikka ikuinen helvetti onkin olemassa.

Tajuttuaan tilanteen vakavuuden eli sen tämän osa-aikaisesti hyvän tyypin sieluparka yritetään pelastaa viiden helvetin kärventäviltä lieskoilta tai tyhjiinraukeamiselta ateisti ehdottaa Jumalille tai korkeammalle tietoisuudelle päänvaivan helpottamiseksi virallisen kaavan mukaan etenevää työhaastattelua. 

A. HAKEMUS JA ANSIOLUETTELO
1. Ansioluettelosta huomaan että olet ollut ihmiskunnalla töissä Suomen-uskonnottomien osastolla. Miten sait tämän työn? 
No satuin helvetinmoisen tuurin ansiosta syntymään Elämän keväänä alueelle jossa sattui olemaan hyvinvointivaltio. Nykytiedon valossa olen osa toistaiseksi jatkuvaa ihmisen tarinaa joka alkoi ilmeisesti 50 000 vuotta sitten. Ihmisillä on taipumus paneskella ja silloin tällöin ja joskus syntyy ihmisiä.

2. Miten kuvailisit töitäsi. Mistä pidit työssäsi ja mistä et pitänyt?
Yritin vain pärjätä päivästä toiseen tehden itselleni mielekkyyden kokemuksia tuovia asioita. Pidin niistä hetkistä kun vatsa olin täynnä ja koin olevani suojassa ja tulin kohdatuksi taipumuksilleni soveliaassa ympäristössä niin fyysisesti sekä henkisesti rakastaen. En pitänyt siitä kun minut jätettiin yhteisön ulkopuolelle ja syystä jonka koin vääränä.

3. Minkälaista kokemusta sinulla on nyt haussa olevista tehtävistä?
Olen oppinut sanomaan paremmin ei. Olen mm. karsinut ystäväpiiristäni heikkolahjaisimmat sekä julmimmat idiootit pois joiden krooninen rahapula on pienin ongelma elämässään. Olen oppinut myös että jos et ole kusipaa paskiaiselle elämä rankaisee sinua tyhmyyden väärinkäytöstä koska ehdoin tahdoin halusit vittuilla itsellesi. Nykyään tunnelin päässä näkyy muutakin kuin vastaantuleva tavarajuna. Nyt olen ollut tähän hetkeen 5 kuukautta ilman rahapelejä ja ilman tupakkaa tai nikotiinia 2½ vuotta.

B. TYÖMOTIVAATIO JA ITSENSÄ KEHITTÄMINEN
1. Oi ystävä kallis, mikset haluasi avata sydämesi ovea ruveten uskovaiseksi? 
Ihmisiä on parhaimman ja koetellun tiedonhankintamenetelmän eli Tieteen valossa elänyt noin 100 miljardia. Tuntuu hölmöltä ajatella että 95% menneistä, nykyisistä ja tulevista ihmisistä olisi matkalla helvettiin siten että samanaikaisesti kaikkivoipa Jumala on heikompi kuin ihminen esim. tapauksessa tieteen innovaatio nimeltä vesivoima jonka hyötysuhde esimerkin tapauksessa n. 3/4-osaa. Kaikki uskonnot eivät voi olla samanaikaisesti oikeassa.

2. Mitä muita työpaikkoja olet hakenut viime aikoina? 
Olen ex-helluntailainen ja fundamentalisti. Luopumisen prosessi alkoi lukioaikoina runsas vuosikymmen sitten.

3. Kertoisitko nykyisestä työstäsi esimerkin tapahtumasta tai saavutuksesta, jossa voit olla erityisen tyytyväinen omaan panokseesi? 
Erään kerran minua vitutti kun lukiolaispoikana pelkäsin demoneita joita kuvittelin näkeväni sänkyni vieressä, lausuin viimeisen rukouksen taivasta tavoitellen: "En usko sinuun Jeesus", ja naps kuin taivaan lahjana pimeän pelko hävisi korvieni välistä tuoksi yöksi.

4. Mitkä ominaisuutesi ovat osoittautuneet tärkeimmiksi työelämässä?
Kaikkitietävä-, kaikkiviisas kaikkinäkevä erehtymätön.

5. Kuvailisitko jollakin esimerkillä, jossa kaikki ei mennytkään suunnitelmien mukaan? 
No kiitos kirjapainotaidon sekä internetin keksimisen laskiskelin kerran itsekseni että profeetta Muhammed on ilmeisesti tarkoittanut siten että jotta paasto Ramadan olisi korvattavissa sairaana tai matkustavaisena ollessa täytyy uhrata jotakuinkin 80-100% päivän normi palkasta, eikä 1,5kg viljaa tai riisiä mikä kylläkin oli normipalkka duunarille 1400 vuotta sitten. Yllätyin että yleisimmin ateistina olevien tiedemiesten aikaansaannos, HDI:n kohoaminen mukaan luettuna ravinnontuotannon kehittyminen ovat laskeneet ruoan hintaa noinkin paljon.

7. Minkälaisia uratavoitteita sinulla on? Miten olet ajatellut
Ikä on muutakin kuin numero
niihin 
päästä? 
Loppujen lopuksi tulen potkaisemaan tyhjää lopulta, haluaisin saada tarmoa hidastaa tähän päätymistä paremmin.

8. Miten pidät ammattitaitoasi ajan tasalla?
Katson kaverin kanssa dokkareita ja luen joskus tiedelehtiä.

9. Mihin työhön liittyviin koulutuksiin olet viimeaikoina osallistunut? Mistä sait tiedon niistä?
Valmistuin lukiosta 2004 ja uskovainen äiti ja isä kertoivat että opiskelu kannattaa.

10. Miten opit nykyiseen työhösi liittyvät tekniikat ja järjestelmät? Kuinka kauan siihen meni? 
Toistolla, välillä kompastellen, omaa harkintaa ja havaintoja tehden. 32 vuotta.

11. Miten pysyt perillä siitä mitä nykyisen työpaikkasi muissa osissa tapahtuu?
Valtamedian kautta + ihmisiä kohtaamalla.

C. TYÖTEHO.
1. Miten purat loman tai kurssin aiheuttaman työruuhkan?
Työni etenee luovan prosessin tavoin muutaman askeleen verran eteen ja yhden taakse. Priorisoinnin kärki muodostuu vasta aloittamisen jälkeisissä oivalluksissa. Kuin kalastaja, vedän työläästi verkkoa syvemmistä vesistä ja aikaa myöten alkaa näkyä saalis joka on valmis perkaamista ja sitä seuraavaa työvaihetta varten aina pöytään kattamiseen asti.

2. Kerro esimerkkejä projekteista tai tehtävistä jolloin aika loppui kesken?
Olin saanut kahden tunnin työskentelyn jälkeen valmiiksi reklamaation koskien huonoja työkenkiä jolloin huomasin että minulla olisi ollut virastotapaaminen, ilmoitin kyllä ohjaavalle työntekijälle että ajatuksenlento vei mennessään.

3. Minkälaiset työtehtävät ovat sinusta kaikkein väsyttävimpiä?
Sellaiset jotka ei paljon naurata.

D. ALOITEKYKY
1. Oletko keksinyt tapoja helpottaa, nopeuttaa, tai muuten tehostaa työtäsi? 
Yritij kijtritaa nopeammin lopputlsosl oli huono.

2. Voitko mainita joitain ideoita tai projekteja jotka menestyivät ensisijaisesti sinun ponnistelujesi ansiosta? Idea, mitä teki, tulos: Päihteiden liiallista käyttämistä ja elämänhallinnan menettämistä parodioiva teokseni Viimeisen käyttöpäivän tuollapuolen nousi kesän 2016 katsotuimmaksi julkaisuksi.

Tekstien näyttökerrat3. Kerro joitain esimerkkejä, miten teet työssäsi enemmän kuin vaaditaan. 
Kirjoitan blogiani omaksi ilokseni ilman rahallista korvausta, siinä ei ole mainoksia joita lukijat voisivat klikata niin että saisin rahaa.

4. Kerro jostakin hankkeesta tai projektista jonka panit itse alulle. 
Reklamoin kenkien valmistusyritystä Akilleen kantapäästään.

E. KÄYTTÄYTYMISEN JOUSTAVUUS.

1.Millä tavoin olet ylittänyt esteet joita työtehtävissäsi on tullut vastaan? 
Keksin että tekstinkäsittelyohjelman oikoluvulla voi 2010-luvulla vähentää kirjoitusvirheiden määrää, oivalsin myös että kannattaa pyrkiä tarkistamaan rakenne ja faktat, aina tätä en viitsi tai pysty tekemään.

2. Kuvaile tilannetta jossa yritit sada jonkin henkilön muuttumaan
mielipiteensä/ kantansa oman mielesi mukaiseksi, mutta epäonnistuit.

Olemme samassa veneessä

 
Vittuilin ilkeästi päin naamaa uskonnon säännön ja löytämäni ikävyyden ristiriidasta, hän pahoitti mielensä pahasti. Myöhempinä vuosina pelasimme lautapelejä tämän älykkäänä pitämäni kristityn opettamana. Olin ymmärtänyt että ystävä voi olla vaikka on eri mieltä ideologisesti. Eikä ole oikein väittää että Uskonto ja Tiede ovat aina olleet konfliktissa.


F. TIIMITYÖSKENTELY VS ITSENÄISYYS.
1. Mikä on roolisi tiimissä/ työryhmässä? 
Haluan uskoa että minulla tällä hetkellä 7 000 000 000 veljeä ja siskoa niin kuin Laineen Kasperi laulussaan esittää. Minun moraalini koostuu kahdesta asiasta. Hyvän elämän jatkumista tukevat valinnat ovat Kosher/ Halal/ Jumalalle mieluista/ tavoittelemisen arvoista. Kaikki muu on toisarvoista ja pahaa. Tilanteen mukaan voi olla ja harmillisen usein onkin että suuressa tai pienessä vallassa olevien keinot sotivat keskenään oikeasta tai keinotekoisesta syystä pienemmän ihmisen ollessa kärsijä.

2. Kuvaile tilannetta jossa normaali tapasi toimia ryhmässä ei toiminut. 
Menin sitten ojentamaan Islaminuskoista somalia epäilyyn maksamattomaan matkaan liittyen kuin paraskin sääntöfasisti.

3. Meidän kaikkien on joskus täytynyt työskennellä jonkun sellaisen kanssa, jonka kanssa on vaikea tulla toimeen. 
Olin viihteellä. Riitaa tuli puolitutun ja silloisen kaverini välillä. Baaritappelun ainekset olivat kasassa. Annoin provosoivan osapuolen luulla hänen olevan voittaja antaen silloin oikeuden alistaa minua henkisesti nöyryyttävästi haukkumalla. Olen oivaltanut että provosoijalla saattaa olla pelipöydälle näkymätön ässä hihassaan enkä siihen voi olla varautunut. Sen vuoksi viisaampi väistää.


4. Minkälaisissa tilanteissa sinusta tuntuu, että sinun on neuvoteltava Jumalan kanssa ennen jonkin tehtävän aloittamista?
En ole löytänyt tällaista jumaluuden edustajaa vielä. Enkä usko että tulen löytämään. Uskon tietäväni olevani oikeassa. Pyrin uskomaan itseeni.

5. Kuvaile tilannetta jossa olit erimieltä kuin esimiehesi?
Tiedän uskovani että Kristillinen arvopohjainen järjestö, Sininauhaliitto on auttanut minut Tiltissä keskustelevan ja tsemppaavan ryhmän tuella irti peliriippuvuudesta. Tässä suhteessa voin myöntää että uskonnolla voi olla yhteisöä koossa pitävä voima.

6. Minkälaisia päätöksiä teet nykyisessä työssäsi? 
Mietin inkontinenssin merkitystä kun minulla on vessahätä, aloitin tämän blogahduksen kirjoittamisen ennen klo 12 ja olen ollut käymättä WC:ssä kohta viisi tuntia.


G. STRESSINSIETOKYKY
1. Minkälainen työympäristö on sinusta paras? 
Kirjasto

H. INNOVATIIVISUUS/ LUOVUUS
1. Kertoisitko jostain tilanteesta, jossa vanhat keinot eivät toimineetkaan ja täytyi keksiä uusia toimintatapa, jotta saisit asian hoidettua. Tilanne, miten menettelit, tulos.
Tulin maitojunalla kotiin armeijasta.

I. AVOIMET ASIAT.
Voisiko eri uskomukset ja ideologiat jonain päivänä toimia paremmin yhteistyössä niin kuin joskus joku sanoi: "I have a dream". koska Tilastokeskuksen arvion mukaan Suomi harmaantuu ja edessä on työvoimapula. Voiko perustellusti kysyä onko oikein syyllistää tietyn ryhmän jäsentä sen vuoksi vaikka ko. ryhmän harhapoluille joutuneet jäsenet olisi ylikorostuneet jossain ikävyyksissä?

J. POSITIIVISEN MIELIKUVAN LUOMINEN
Ihminen tuli alas puusta/ nousi luonnon yläpuolelle kun oppi tekemään yhteistyötä toisten yhteisöjen tai yksilöiden kanssa. Onko puuhun pakko palata? Edes sen takia pohjautuuko näkemys tai toivo huomisesta evoluutioon ja humanismiin vai Jumalaan!

K. PROSESSIN JATKO
50 000 vuotta prosessi on jatkunut. Toivossa on hyvä elää että jatkuu vielä pitkään...
Kommentointi on mahdollista ilman kirjautumista tunnettuun tiliin ja ilman moderointia.


2 kommenttia: