keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Hyvää Dezemberfestia kristityt - Syksyllä!

Jos realisteja ollaan ja halutaan näsäviisastella niin Kristinusko 2.0 tapauksessa pitäisi ottaa huomioon että että Jeesus syntyi joskus syksyllä 7 vuotta ennen Kristuksen syntymää. Pyrin seuraavassa myös muistuttamaan että Kristinuskolla Suomessa on se verinen sivunsa ja historiallisen tekopyhyyden nimessä on aate myyty. Wikipedia: Vuodelta 1171 tunnetaan myös paavi Aleksanteri III:n aikana laadittu paavin Gravis admodum kirje , jossa käsitellään suomalaisten suhtautumista kristinuskoon. Kirjeessä muun muassa todetaan: »Ylen raskas ja vaikea valitus on esitetty apostoliselle istuimelle siitä, että suomalaiset aina, kun heitä uhkaa vihollisten (miekkalähetyssaarnaajien) sotajoukko, lupaavat säilyttää kristillisen uskon ja pyytävät hartaasti saarnaajia ja kristillisen lain selittäjiä, mutta sotajoukon vetäydyttyä kieltävät uskon, halveksivat ja ankarasti vainoavat saarnaajia.»

Uskoisin että koska oli resurssien (maaorjien) tuhlausta pitää yllä soutamis- ja huopaamisliikkeitä niin yleinen etu vaati että pakanallisen kulttuurin mukainen joulu sulautettiin kristilliseksi juhlaksi - niin kuin oli tehty Rooman valtakunnassa Jeesuksen syntymän jälkeisinä vuosisatoina. Näin ollen on valittu valitsemattomuus, kunhan elintilaa pohjoisesta saadaan välittämättä Mestarin syntymäjuhlan oikea-aikaisesta muistamisesta! -> Johanneksen ilmestys 3:15-16 Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava! Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos.* Herää kysymys ovatko kristityt tekopyhiä viettäessään Joulua loppuvuodesta? Näin kysyn Raamatun sanan valossa. -> Room 12:2 ”Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” **

Eli keillä niitä luurankoja olikaan olohuoneessaan ja virtahepoja kaapissa? Mitä Jeesus sanoi oikean posken kääntämisestä ja miekkaan tarttumisesta?

Katsokaa itse Raamatusta. * / **Raamattu netissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti