torstai 22. syyskuuta 2016

Henkinen kädenvääntö Walter de Campin kanssa

Takametsien Tauno kysyy Walter de Campilta : 
EI NIMITYS MIESTÄ PAHENNA
Hei Walter!  Minkälaista nimitystä Suomessa asuvat neekerit haluaisivat itse itsestään käytettävän? Tuo neekeri sana ei kuulemma ole sopivaa minunkaan ikäiseni enää käyttää, joten se vaatisi vähän päivitystä. Olisi hyvä olla joku simppeli vaihtoehto, niinkuin Somalialaisista sanotaan Somali, joka on helppo lausua ja ymmärtää. Asia ei mielestäni ole vielä kovin yksiselitteinen, sillä noita neekereitä kun löytyy sitä ruskeaa sorttia ja sitten aivan pikimustia. Nämäkin olisi hyvä jollain termillä erottaa, jotta asia valkenisi kerta sanomalla ilman selittelyä.

Walter de Camp vastaa:
Hinkkaa pyyhekumilla pois aivoistasi tuo neekeri-sana. Tummaihoinen on suositeltava sana, jos jotakin sanaa on käytettävä. Mustaihoinen ei ole sopiva.


dsajlkdsdsölkj333rd Kommentoi: Hmm. Mietin tässä että jos joku on lähtökohtaisesti -valinnut- ollla rasistinen ei tällaista voi auttaa välttämättä käskyttämällä.. Kun on imenyt Perus-Suomessa asuessa 63 vuotta perusteetonta puusilmäistä ylemmyyden tuntoa mitä tulee vain valkoihoisten oletettuun paremmuuteen voidaan yrittää vaikuttaa ainakin seuraaviin puutteisiin 1-5 joita oletan Puusilmällä olevan.
1) Takametsien Tauno ei ole lukenut Historiaa Perus-Koulua pidemmpälle käydessään alakoulua Romurajan pohjoispuolella. Ko. tieteenalasta voimme ymmärtää että sivilisaatiot nousevat ja tuhoutuvat ajansaatossa, esim. muinainen Egypti kukoisti yli 3100 vuotta eaa. Länsimaat ovat olleet niskan päällä vain n. 300 vuotta. Eli alue joka nykyisin potee diktatuurin, ääri-islamin, köyhyyden ja epätasaisen tulonjaon aikaista alennustilaa oli ennen eräs inhimillisen viisauden ajatushautomoista. Voi olla että kun pelin sääntöjä muutetaan kesken leikin lipsuu länsimailta ote. https://fi.wikipedia.org/wiki/Muinainen_Egypti
2) Takametsien Tauno ei tehnyt muuta kuin nukkui tai poltti röökiä sillä tunnilla kun Biologian tunnilla opetettiin että se kuinka älykäs tai ympäristöönsä sopeutunut ihmisestä tulee vaikuttaa fifty-siksty geenit eli perimä sekä ympäristö + Takametsien Taunon isoin isoisä on Afrikasta.
4) Myös minä olen nukkunut jonkin verran Maanteidon tunnilla. Siksi voin myöntää etten ole konteksin mukaisiin artikkeleihin sen tarkemmin perehtynyt harrastuneisuuden tai koulutuksen tasolla mutta uskoisin ettei ole kauhean väärin väittää että oikenalaisissa ja tasalaatuisissa olosuhteissa voi tummaihoisten edustamat kulttuurit saavuttaa saman tason tai dominoida tulevaisuudessa länsimaita. Nyt vain sattuu olemaan niin etät osittain länsimaiden protektionistinen kauppapolitiikka on kehityksen jarru Afrikassa + se että monissa ko. alueen maissa yhteiskuntajärjestelmä on miltei kollektiivis-feodaalinen, yläluokka hallitsee ja riistää köyhiä massoja tämä ylläpitää suurten massojen kehityksen vasaisten olosuhteiden säilymistä.
5) Kirjasuositus: Takametsien Tauno ei ole vissiin lukenut mielenkiinnosta aihetta kohtaan kirjaa Markinat ja demokratia - loppu enemmistön tyrannialle? Vaikka en silti ole samaa mieltä politiikan päämäärästä kirjan tekijän Björn Wahlroosin kanssa niin samaa mieltä voin olla älykkäänä pitämäni tekijän kanssa seuraavasta. Demokratiaa ei kannata väkivalloin edistää kehitysmaissa. Se ei tule juurtumaan sinne. Asiaa täytyy tarkastella määrittelemällä kehitysmaa. Kehitysmaa on sellainen missä on yläluokka ja tolkuttomasti köyhiä. Aluksi on tärkeää määritellä sosiaalisesta aspektista käsin kehitysmaa. Kehitysmaissa on yleensä alueita joissa on korkea Ginikerroin. https://fi.wikipedia.org/wiki/Gini-kerroin Seuravassa leikitään legoilla: Siellä on palikkaesimerkkinä noin 5 ihmistä jotka omistaa kaiken, esim. 99% kun loput 95 ihmistä omistaa vain 1%. Demokratiaksi kehittyvässä valtiossa alkaa olemaan ihmisiä enenmmän kuin puolet joiden yhteenlaskettu taloudellinen potku on enemmän kuin yläluokan. Esim. PAM:in jäsenet yhdessä omistavat enemmän kuin suomen presidentti. Tällaisissa olosuhteissa on todennäköistä että laillistettu väkivaltakoneisto taipuu ja kääntyy enemmistön diktatuurin puolelle. Kehitysmaassa ne joilla on pyssyjä haluaa myös safkaa ja pimpsaa ja todennäköisemmin he saa sitä rikkaalta riistäjältä. Näin pähkinä kuoressa syy miksi kannattaa tusustua vaikkapa Wahlroosin kirjaan josssa mainittua asiaa on varmasti käsitelyt muissakin teoksissa, eikä tarvitse kuunnella perusteita miksi hyvinvointivaltio on ei niin jees.
Eli tässä suhteessa on perusteetonta väittää että olisi järkevää alistaa tummaihoisia sen takia etteivät he juuri nyt ole mairittelevaan asemaan itseään junailleet.

Ai niin unohdin kolmannen kohdan (3.) Hiukan pintaraapaisua kulttuurien kohtaamisesta. Venäjän kielessä saksalaisesta kutsuttava ilmaisu fem. on немка ja mask. on немец. Ja mykkä ihminen on немой человек. Aiemmin käymäni Venäjän alkeiskurssin opettaja kertoi että kutsumanimen etymologia perustuu koettuun saksalaisvähemmistön hiljaisuuteen Venäjällä kauan kauan sitten... Uskon että kun poteroihin kaivautuminen jatkuu, vahvistuu tällöin kielteissä tavalla halu käyttää leimaavia ilmaisuja rasistisessa mielessä jolloin sovittelevien näkemysten mukainen diskurssi hukkuu huonojen kokemusten jakamisen kakofoniaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti